Ma: 2012. Február 08. Szerda:

Főoldal | Súgó | Keresés | Bejelentkezés | Regisztráció | Részletes kereső
Keresés:    
Regisztrálj és tedd fel kérdéseid!
Felhasználónév:

Jelszó:

hajófelszerelés fórum,hajóalkatrész,hajós fórum,hajósok fóruma,halradar fórum  |  Humminbird halradar,halradarok  |  Humminbird halradar fejlesztése! Írd meg véleményed.  |  Téma: Nem magyar nyelvű a Humminbird halradarom mi a megoldás? 0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: 1 [2] | Le Nyomtatás
Szerző Téma: Nem magyar nyelvű a Humminbird halradarom mi a megoldás?  (Megtekintve 6438 alkalommal)
Admin
Adminisztrátor
Tengerész

Nem elérhető

Profil megtekintése WWW E-mail
« Válasz #15 Dátum: 2008. Szeptember 19. - 13:54:30 »

„Itt van az RF15 használati ismertetöje.
Külömben nagyon sok teméknek a neten fentvan az ismertetöje az eladó cégek
honlapján, ha valaki elveszti vagy bármi történik vele betudjon szerezni belöle.
Ez nálunk nem nagyon divat.”

Azért nem divat mert sajnos Pl a Humminbird sem ad ki hivatalos magyar fordítást, viszont minden készülékhez kell adni!
Egy készülék leírása nem általános, hanem műszaki angol így egy fordítóiroda megkéri az árát!
Persze nem egy PiranhaMax készülék lesz a legdrágább, de az sem olcsó mulatság így mi sem tesszük fel a fordítást magyarul.
Egy 700-900-as készüléknek a fordítása több 100 ezer forint ha ezt a költséget a Humminbird bevállalná úgy osztogatnám a fordításokat, hogy akár ki is lehessen vele tapétázni!

Naplózva
enhat
Adminisztrátor
Tengerész

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #16 Dátum: 2008. Szeptember 19. - 14:07:51 »

Hombre! Nyugodtan berakhatod a linkeket, végül is segíteni, tapasztalatot átadni vagyunk itt. Mosolyog
Naplózva

Admin
Adminisztrátor
Tengerész

Nem elérhető

« Válasz #17 Dátum: 2008. Szeptember 19. - 14:34:31 »

„Nem számoltam de kb talán 10 szónál nincs több a menüben.
A mai világban annyi angol szót használunk már hogy lassan  magyarszó
már nem is lesz.”

A magyar nyelvű használatinak nem is az a lényege, hogy a menüben lévő neveket tudd magyarul, hanem az, hogy a menükben lévő beállításokat tudja kezelni, a képernyőn megjelenő dolgokat tudja értelmezni! ( persze itt megjegyezném, hogy sok olyan használatival találkoztam már, ami arra sem volt jó, hogy elégessem Mosolyog )

„Azért annyit tételezzünk fel hogy pár szót képes bárki leforditani.”

Természetesen feltételezzük!
A vásárlóink nagytöbbsége (horgász felszerelésekben), ami nagyon érdekes 60 év felettiek és elismerésem, hogy így belelovalják magukat a technikába!

De ami általános kérdések, amik a termék szállítása után jönnek:

Hol van a 220 as kábel?
Akkumulátor lemaradt a csomagból mikor kapom meg?
Hol van az akkumulátortöltő a csomagból?
Elemet hol kell cserélni? ( 717 halradar)
Miért nem jelez a kijelző? A lakásban ráirányítottam a székre és nem mutatja!
Nem jelzi a halat az akváriumba talán rossz?

És még ezer ilyen példát tudok hozni neked senkiről nem feltételezek semmi rosszat ez tőlem távol aljon.

Igaz, mi internetes kereskedés is vagyunk, de szerintem sokat számít,  hogy távozik a vásárló tőlünk, és ha valami problémája van bizalommal tér vissza! Nagyon ellene vagyok a külföldön értékesített készülékek megvételének ennek több oka van, de kettő fontosat hozzátennék.
1.   Nem kap megfelelő tájékoztatás
2.   Nem kap garanciát Magyarországon

Hidd el, a felsorolásban nem számít az, hogy nem tőlünk veszik meg a készüléket!
Nekem az számít, hogy a vásárló a boltunkból mosolyogva távozzon, és ne hagyjunk benne kétséget a vásárlás végeztével rosszul döntött, és ha bármi problémája van, bizalommal forduljon hozzánk.
Naponta több 10 levél érkezik kérdésekkel (bánatomra nem a fórumba pedig lenne mit megvitatni) de még panaszos hangvételű levelet nem kaptunk. Szerintem ez az a garancia, amit a vásárló a többletpénzért megvesz, és így kellene minden kereskedőnek gondolkodnia!

„Na ennyit mára bár már kezd egy kicsit offtopic lenni a dolog.
Ide ügye a fejlesztéshez szolnánk hozzá inkább”

Lehet bonyolult fórumot választottunk, mert nagyon kevés az ide regisztráló vagy a kérdését itt feltevő ember.
Így had köszönjem meg hozzászólásaidat és ittlétedet, amivel gazdagítod és segíted az embereket és a fórumot!
Nem probléma az sem, ha találsz fordítást az interneten és kiteszed ezzel is fejlődünk!

Ha van ötleted mivel lehetne színesíteni a fórumot vagy milyen témákat nyissunk felajánlanék neked szívesen egy operátori jogot is!
« Utoljára szerkesztve: 2008. Szeptember 19. - 14:36:58 írta Admin » Naplózva
Hombre
Kadét
*

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #18 Dátum: 2008. Szeptember 23. - 14:24:06 »

Sziasztok!

" A magyar nyelvű használatinak nem is az a lényege, hogy a menüben lévő neveket tudd magyarul, hanem az, hogy a menükben lévő beállításokat tudja kezelni, a képernyőn megjelenő dolgokat tudja értelmezni! "

Ez igyvan, de a 210 estében ha már érti a szót akkor már tudja is hogy mit állit.
Én a 210 re irtam , bonyolutabb készüléknél biztos nem elég egy szó forditása.

" Nem jelzi a halat az akváriumba talán rossz? "

Hát igen , miután én is kereskedésbe dolgozom nem lepp meg az ilyen kérdés.
Hozzánk is sokan jönnek tanácsért és igyekszünk megadni nekik maximálisan.
Talán eljuttunk ismét oda hogy az emberek nem a nagyáruházakat választják
pont azért mert ott szinte semmi informáciot nem kapnak meg vagy ha kapnak
80% ban rosszul mondják el.

" És még ezer ilyen példát tudok hozni neked senkiről nem feltételezek semmi rosszat ez tőlem távol aljon. "

Én sem feltételeztem hogy Te feltételezed:)

A többi dologban nagyjábol egyetértünk , legalábbis a kereskedelmi részével.
A halradar egy elég speciális terület és szerintem aki ilyet akar venni kapásból
azt hiszi hogy na most tuti megfogom a halat, hát ez közel sem igy van.
Szerintem a halradar szó tévesztmeg sok mindenkit.Én mikor vettem elötte
2 hétig a forumokat olvastam weblapokon kerestem a radarok fajtáját , tudását
müködési elvét. Hamar rájöttem hogy elég nehéz 100 ezer forint alatti radarral
halat keresni.ezek a készülékek inkább fenék viszgálatra valók , amire nagyon hasznosak.
Igazábol ha valaki halat akar keresni annak a Tri-Beam szonárrendszerü készülékeket
ajánlanám. Ezekkel elég pontosan meglehet állapitani a halak helyzetét hozzánk képest.
De a hal fogás itt sem 100%:)
Amit a mai napig nem birtam kideriteni hogy a kishal mennyi centitöl lesz közepes vagy nagy hal:)

Az op jogot köszönöm , de nélküle is irok szivesen ha idöm van.Mosolyog
Ha találok leirásokat belinkelem.

Naplózva
Admin
Adminisztrátor
Tengerész

Nem elérhető

« Válasz #19 Dátum: 2008. Szeptember 23. - 15:49:37 »

„Amit a mai napig nem birtam kideriteni hogy a kishal mennyi centitöl lesz közepes vagy nagy hal:)”

Rengeteg halradar fordult meg a kezembe, de erre még én sem jöttem rá azt tudom, hogy küsz rajt nagyon finom beállításokra jelzi, de mint felhőt!

Sajnos tényleg a halradar kifejezés sokakat megtéveszt és nem egyszer találkoztam olyannal is, hogy miután megvásárolta a készüléket azt hitte a vásárló, hogy ezek után beleugrik a szákba a hal!

Aki igazán horgászik és csónakos horgász az két dologra használja a halradart ami 100.000 Ft felett van!
Megkeresi az akadókat a mélyedéseket Stb beetet betáplálja a halradarba a GPS koordinátákat és visszamegy szerencsét próbálni!
A halradarnál –Megjegyezném ezt magyarországi viszonylatokban értem ahol a vízmélység nem jelentős nem nagy értelme van a halkereső funkciónak persze mutat halat és a fenéken megülő halat is mutatja de a meder a lényeg!!!!!!!
Tengereken más a helyzet egy 50-100 méteres vízmélységnél tökéletesen rá lehet ülni egy halrajra és lekövetni a mozgást!

Véleményem szerint a magyar ember ebben is remekel, mert megtanulta a talajelemzést és rájött, hogy a halradarral talajelemzésben hogy lehet halat találni!

„amire nagyon hasznosak.
Igazából ha valaki halat akar keresni annak a Tri-Beam szonárrendszerű készülékeket
ajánlanám.”

Teljesen egyet értek!

Ezért ajánlom mindenki figyelmébe a Humminbird PiranhaMax240-et ( erről kisvideót is készítettünk a halradar.hajo-felszereles.hu oldalán megtalálható) vagy a 700-as modellcsaládot mert azon cserélhetők a fejek és bővíthető!
300-as 500-as család nekem semmiben nem elégítette ki elvárásaim.
A 900-as és az 1100-as álomkészülék! De megmondom őszintén ebből a két típusból is eladtunk jó pár darabot de kb a 10% használja horgászatra!

Halradar vásárlásakor mindenkinek ajánlom, ne legyen, meggondolatlan mérje, fel mire van szüksége és mondja, el az eladónak nyaggassa halálra az eladót, hogy mindent megtudjon a készülékről és inkább 10x menjen vissza a boltba. Halradar nem egy játékszer szinte egy életre vesszük, ne sajnáljuk az időt rászánni és felmérni azt, hogy miért is vásárolunk halradart!

"Én sem feltételeztem hogy Te feltételezed:)"   Vigyorog
Naplózva
ördög 3D
Kadét
*

Nem elérhető

Profil megtekintése E-mail
« Válasz #20 Dátum: 2009. április 23. - 08:09:34 »

Sziasztok!
Végre találtam egy radaros fórumot.Nekem egy 3d Paramountom van,már 6 éves ezidáig a párásodáson kívűl nem volt vele probléma,de ez is megszűnik ha jó az idő és bemelegszik a gép is,tehát felveszi a környezet hőjét.
Magyar nyelvű menü nincs benne,de metrikus mértékegységekkel számol.
Az első pár alkalommal ugy mentünk vízre,hogy vittem a magyar nyelvű használatit,na meg otthol "száraz edzéssel" gyakoroltam Mosolyog)
Szóval kis gyakorlással ellehet sajátítani a kezelését,higgyétek el ha nekem 40 évesen sikerült akkor menni fog bárkinek.
Főleg abból kiindulva,hogy én még az oroszt tanultam az ált.iskolában és a Paramount nem épp az "egyszerübbek" közül való.
Bár az az igazság épp tegnap voltunk vízen(csak a Tiszára járok) és mivel a tavalyi évet teljesen kihagytam,így közel másfél év elteltével bekapcsolva a radart okozott némi fejtörést a használata de azért boldogultam,kivéve az oldalfejre való átkapcsolást na ez nem ment.Haza érve első dolgom volt,hogy utána nézzek mi volt a gond és csak ki illetve be kapcsolnom kellet volna,hogy hozzáférjek az opciókhoz.
Naplózva
Oldalak: 1 [2] | Fel Nyomtatás 
hajófelszerelés fórum,hajóalkatrész,hajós fórum,hajósok fóruma,halradar fórum  |  Humminbird halradar,halradarok  |  Humminbird halradar fejlesztése! Írd meg véleményed.  |  Téma: Nem magyar nyelvű a Humminbird halradarom mi a megoldás? « előző következő »
Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!
Az oldal 0.148 másodperc alatt készült el 18 lekéréssel.

www.hajo-felszereles.hu

www.hajo-felszereles.hu

Hajófelszerelés csoportok: [ www.hajo-felszereles.hu ] [ gumicsónak ] [ Humminbird halradar ] [ Minn Kota elektromos csónakomotorok ] [ Szinuszos inverter ]

Hajósbolt: 8315 Gyenesdiás Kereskedők útja 4-6 Liget Pláza Ship Shop! E-mail: info[kukac]hajo-felszereles.hu Tel: 70/329-4990