Ma: 2012. Február 08. Szerda:

Főoldal | Súgó | Keresés | Bejelentkezés | Regisztráció | Részletes kereső
Keresés:    
Megújítottuk a MINN-KOTA elektromos csónakmotorok oldalát! http://minnkota.hajo-felszereles.hu
Felhasználónév:

Jelszó:

hajófelszerelés fórum,hajóalkatrész,hajós fórum,hajósok fóruma,halradar fórum  |  Hajó és csónakmotorok  |  Elektromos motor  |  Téma: elektromos csónakmotorok vibrálnak?? 0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] | Le Nyomtatás
Szerző Téma: elektromos csónakmotorok vibrálnak??  (Megtekintve 4254 alkalommal)
Tibor
Vendég
« Dátum: 2008. Február 13. - 23:14:07 »

Sziasztok!

« Utoljára szerkesztve: 2008. Március 14. - 21:07:41 írta Tibor » Naplózva
fapapucs
Kadét
*

Nem elérhető

Profil megtekintése E-mail
« Válasz #1 Dátum: 2008. Február 17. - 00:05:04 »

Szia Tibor!

Minn Kota Maxxum 55 nél a hajlított propellerrel rezonancia lép fel.
Nem értem, hogy a Minn Kota miért a hajlított propellert favorizálja ennél a típusnál!

Véleményem szerint 3-5 centiméter kevés próbád lejjebb tenni.

Sebesség: Mennyire egyensúlyoztad ki a csónakot ?
Gondolom te is hátul áltál ( a kar rövidsége miatt) a motor is 10 kiló és az akkumulátor is hátul volt!
Próbáld ki úgy hogy tegyél a karra egy hosszabbítót és próbálj középre ülni a csónakban úgy meglesz a 100m/52mp

Várom teszted és válaszod!
« Utoljára szerkesztve: 2008. Február 17. - 00:07:56 írta fapapucs » Naplózva
Tibor
Vendég
« Válasz #2 Dátum: 2008. Február 23. - 21:38:59 »

Szia

« Utoljára szerkesztve: 2008. Március 14. - 21:08:47 írta Tibor » Naplózva
fapapucs
Kadét
*

Nem elérhető

« Válasz #3 Dátum: 2008. Február 24. - 10:44:23 »

Szia Tibor!

Sajnos a fórumot még nem sokan fedezték fel de szépen lassan elindul!

Én négy Minn Kota motort használtam huzamosabb ideig.

1. Minn Kota ENDURA
2. Minn Kota MAXXUM
3. Minn Kota Vector
4 Minn Kota Vector 3x

1. Minn Kota ENDURA

Árában egy nagyon jó motort a minőségét illetően ez volt az első motor amit próáltam robbanómotorok után.
Legelső használatkor teljesen be voltam sz... hogy kifogy az akkumulátor már az első negyed órás használat után!
2-3 napos csónakázásnál kiderült, hogy nem is merül le olyan hamar az akkumulátor és bízni kezdtem benne.
Endura40 típushoz egy 75Ah akkumulátort használtam ezzel 2 óra folyamatos használat után sem merült le.
Hullámokban tökéletesen vitte mind a gumi mind a leveles csónakot! Viszont amikor tényleg beütött a menykű néha megült a hullám teteén megvárta míg kimegy a hullám és ment tovább DE KIVITT gond nélkül!
Utána egy Endura 55-öt használtam egy 100 Ah-ás aksival így is a 2 óra megvolt teljes gázon és a mindenen átvitt.
Viszont a motor fapados.
Fejből kihúzható kar OK kell is rá de, hogy nem dől a fej kényelmetlen használni!
Hiba:Endura 55-nél kipróbáltam a csipeszes akkumulátorrögzítést!
Használatkor jelentősen megnőtt a kapcsoló hőfoka 2 hetet bírt és a hátramenetben elment a második fokozat.

2. Maxxum

Én sokat halottam erről a rezonanciáról tapasztalaton nincs vele, mert a maxxum motor amit használtam nem hajlított propelleres volt.
A motor nagyon halk volt és könnyen irányítható a fokozatmentes kapcsoló miatt pedig beállni akármilyen helyre egyszerű és precíz módon lehet!

3. Vector

A vector nem volt semmi!
Első, amit nem szerettem bent, hogy nem egy nagy kocsim van a hosszabbított fejet nehezen tudtam pakolgatni ( szerencse a kar kivehető a fejből)
Leértem a kikötőbe feltettem a csónakra beállítottam a magasságot a fej hossza miatt rövidre húztam a kart, rá az aksira és usgyi.
Az első pillanatban bele szerettem egyik motor sem tudott olyan kényelmet adni, mint ez a típus. Dönthető az egész fej ellentétben a maxxumal, hogy csak a kar döntött könnyedén irányítható! Viszont a motor teljesen endura belülről!

4. Vector 3x

Nem volt jó a sima Vector mert a maxxumos fokozatmentes kapcsoló hiányzott úgyhogy próba a  3x verzió.
Ami nem tetszett bent nagyon nehéz volt a motor 100Ah aksival együtt a csónakba cipelni felért egy kiadós edzéssel.
Kellett 3 nap mire megszoktam, hogy nincs hátramenet, mert a hátramenet az úgy ment ha 60 fok nál jobban elfordítottam a kart alul a motor megfordult!
Vector 3x 55-öst használtam szerintem sokkal erősebb volt mit a maxxum vagy az endura 55
hátramenetben nehéz volt irányítani de 3-4 nap után miután megszoktam ezt a motorforgást nagyon jó hátrameneti beállást biztosított, amit szerettem bent, hogy a motor befordult a csónak alá így hátramenetben, ha a motor végén a kúp hozzáért valamihez nem a propeller ért hozzá elsőnek!
Sajnos a minn kota valamilyen oknál fogva abbahagyta a gyártást tényleg nem értem miért hibát, nem tudnék mondani!

Ha rendelsz propellert kérdezz rá mindenképp, hogy tuti nem hajlított ne hogy rosszat küldjenek!
Nem vagyok bent biztos, hogy a propeller csere megoldja a problémád nem tudsz szerezni eggyet kipróbálni ?

Vagy ha gondolod keresek eggyet és kipróbálhatod mielött megveszed!

Naplózva
Tibor
Vendég
« Válasz #4 Dátum: 2008. Február 26. - 21:45:12 »

Szia
« Utoljára szerkesztve: 2008. Március 14. - 21:09:20 írta Tibor » Naplózva
fapapucs
Kadét
*

Nem elérhető

« Válasz #5 Dátum: 2008. Február 29. - 10:39:09 »

Megnéztem, ami már nekem van csere propellerem az is hajlított sajnos!

Beszéltem a Minn-Kota gyártó céggel is azt a kimerítő választ kaptam hogy amit már hajlított propellerrel gyártanak nem (szabad) feltenni egyenes propellert mert már a motorok belső kialakítását is ehhez a propellerhez alakították át!

Saját véleményem marhára nem értek ezzel egyet a hajlított és az egyenes kivitel között semmiben nincs különbség legalább is én nem vettem észre.
Vagyis mégis a Maxxum széria rezonál tőle Mosolyog

Rosszhír: akartam neked adni egy egyenes propellert, hogy próbáld ki vele de sajnos nekem is már csak hajlított van!
De még megejtek pár telefont hátha tudok szerezni egyet már csak azért is mert kíváncsi lenék arra hogy a Maxxumod rezgése eltűnik e.
Ha tudok szerezni egyet akkor írok egy mailt a címed miatt és elküldöm neked!

Naplózva
Tibor
Vendég
« Válasz #6 Dátum: 2008. Február 29. - 18:00:39 »

Szia
« Utoljára szerkesztve: 2008. Március 14. - 21:10:03 írta Tibor » Naplózva
Admin
Adminisztrátor
Tengerész

Nem elérhető

Profil megtekintése WWW E-mail
« Válasz #7 Dátum: 2008. Május 07. - 10:34:18 »

Minn Kota cég egyik legjobb típusának gyártásával leálltak.
A Vector  pedig egy új irányt mutatott a Minn Kota motorok körében.
Formatervezettsége, kényelme, csendes menete, tökéletes akkumulátortesztere, és eladási mutatói azt jósolták, hogy a Minn Kota cég hatalmasat robbant az elektromos csónakmotor piacon.
Sajnos ez nem így lett, és érthetetlen okokból a Minn Kota cég leállt a Vector típus alapszériás gyártásával így az országban már csak azok a motorok vannak, amit tavaly beszereztek a kereskedők.
Jó hír viszont az, hogy a Minn Kota 3X technikás Vector modelleket még mindig gyártják.
Naplózva
Oldalak: [1] | Fel Nyomtatás 
hajófelszerelés fórum,hajóalkatrész,hajós fórum,hajósok fóruma,halradar fórum  |  Hajó és csónakmotorok  |  Elektromos motor  |  Téma: elektromos csónakmotorok vibrálnak?? « előző következő »
Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!
Az oldal 0.076 másodperc alatt készült el 18 lekéréssel.

www.hajo-felszereles.hu

www.hajo-felszereles.hu

Hajófelszerelés csoportok: [ www.hajo-felszereles.hu ] [ gumicsónak ] [ Humminbird halradar ] [ Minn Kota elektromos csónakomotorok ] [ Szinuszos inverter ]

Hajósbolt: 8315 Gyenesdiás Kereskedők útja 4-6 Liget Pláza Ship Shop! E-mail: info[kukac]hajo-felszereles.hu Tel: 70/329-4990